Even voorstellen ...

Blaaskapel Muzičanka 2018

Blaaskapel Muzičanka


Bezetting

Peter van Eerd: es-klarinet
Jeroen van Gennip: bes-klarinet
Linda van der Stelt: bes-klarinet

Bas van Gestel: flügelhorn/trompet en muzikaal leider
Frank Steinhauer: flügelhorn/trompet
Britt van der Velden: flügelhorn/trompet
Ad Stakenborg: flügelhorn/trompet

Geert Saris: tenorhorn/bariton/trombone
Rob van Zoggel: tenorhorn/bariton

Ton Heuvelmans: trompet
Ron van der Goes: trompet
Bart Ketelaars: bastrombone

Ron van den Heuvel: bastuba
Sjraar Janssen: slagwerk
Stefanie Ramachers: presentatrice


Peter

Peter van Eerd

es-klarinet

Woonplaats: Lierop

Muzikale loopbaan

Op 7 jarige leeftijd ben ik begonnen met privélessen op klarinet, destijds bij de Eduard Kapel.

Vanaf mijn 12e ben ik klarinettist bij het Woensels Muziekcorps te Eindhoven.

In 1979 ben ik als klarinettist lid geworden van Blaasorkest Geldrop. Hier ben ik snel begonnen om ook alt-sax en tenor-sax te gaan spelen. Vanaf dat moment ben ik nog een paar jaar verbonden geweest aan het Woensels Muziekcorps als saxofonist.

Omdat ik toch meer binding had met de blaasmuziek uit de böhmisch-moravische invalshoek heb ik het harmoniewereldje vaarwel gezegd.

Sinds november 2011 heb ik in Geldrop mijn klarinet verruild voor het dirigentschap. Omdat een leven zonder actief musiceren niet denkbaar is ben ik toen rond gaan kijken. Hierbij trof ik Sjraar (al geruime tijd een bekende) en hij was alert genoeg om dit te koppelen aan de vacature op es-klarinet bij Muzičanka.

Na een proefrepetitie was van mijn zijde snel duidelijk dat dit meer dan een gewenste invulling zou zijn om zelf te blijven musiceren.

Hiernaast ben ik ook sinds december 2011 actief klarinettist in de nieuwe Böhmische blaaskapel Fresia te Schaijk.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Voor wat betreft de toekomst hoop ik nog jaren vanuit het mooie Brabant naar het warme Limburg te rijden om bij Muzičanka nog vele mooie gezamelijke muziekmomenten te beleven.

Naar boven


Linda

Linda van der Stelt

bes-klarinet

Woonplaats: ..

Muzikale loopbaan

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

 

Naar boven


Bas

Bas van Gestel

flügelhorn / trompet

Woonplaats: Blerick

 

muzikaal leider

Muzikale loopbaan

Ik ben op 27 september 1992 begonnen met trompetles en heb les gehad op de muziekschool van Jan van Hulten en Jacq Sanders.

Ik ben begonnen bij fanfare St. Cornelius uit Borgharen en ben daarna lid geworden van harmonie St. Caecilia in Blerick.

Via de vooropleiding conservatorium van het Valuascollege in Venlo heb ik lessen gevolgd aan het conservatorium van Maastricht bij Theo Wolters. Daarna ben ik naar het conservatorium van Arnhem gegaan en kreeg ik les van Tonnie Kievits.

In de zomervakanties van 2007 tot en met 2011 heb ik meegespeeld bij het Nationaal Jeugd Orkest (NJO).

Verder ben ik actief bij de musicals van het Valuascollege en als trompettist op verschillende plekken.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Dit is voor mij de eerste keer dat ik deze muziek speel in de juiste samenstelling, met muzikanten die veel ervaring hebben met deze muziek.

Naar boven


Frank

Frank Steinhauer

flügelhorn / trompet

Woonplaats: Blerick

Muzikale loopbaan

Ik ben mijn muzikale loopbaan begonnen bij harmonie St. Augustinus van Geleen-Lutterade, waarbij ook al andere familieleden actief waren. Het zal vele muzikanten bekend voorkomen: muziek is ook bij ons een familiaire aangelegenheid.

Ongeveer gelijktijdig begon ik ook bij de jeugdfanfare van Société St.Martin fanfare de Stein. Later werd ik uiteraard ook spelend lid van het grote korps.

Ik was tevens een tijdje verbonden aan de Dirgelländer Muzikanten uit Stein.

Ik heb als trompettist ook nog aan enkele projecten bij het Limburgs Fanfare Orkest meegewerkt.

Enkele jaren speelde ik als eerste trompettist bij fanfare Eendracht Dieteren.

Momenteel ben ik eerste trompettist bij muziekgezelschap Juliana Holtum, waar ook mijn vader, moeder en mijn vriendin muzikaal actief zijn. En ik speel sinds de oprichting in 1998 bij het sextet Steinetzki.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Ik verwacht mooie dingen van Muzičanka. Met deze groep muzikanten is het altijd weer een feestje. En deze groep kan ook nog eens op hoog niveau muziek maken en niet alleen partijen afspelen. Men zal nog veel van Muzičanka horen in de loop der jaren.

Naar boven


Britt

Britt van der Velden

flügelhorn / trompet

Woonplaats: Hout-Blerick

Muzikale loopbaan

Ik ben begonnen met trompet spelen toen ik 8 jaar was. Ik kreeg toen les van Mannie Beckers. Na mijn B examen ben ik les gaan nemen bij Jacq Sanders.

Inmiddels ben ik 15 jaar en heb ik mijn D examen behaald. Na mijn D examen ben ik de YMA opleiding aan het conservatorium Tilburg gaan doen.

Verder speel ik bij Harmonie St. Caecilia Blerick en natuurlijk bij Muzičanka.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Ik verwacht mooie dingen van Muzicanka. We spelen op niveau en we hebben er ook altijd plezier in.

Dat maakt Muzicanka super!

Naar boven


Ad

Ad Stakenborg

flügelhorn / trompet

Woonplaats: Venlo

 

beheerder website

Muzikale loopbaan

Ik ben mijn muzikale loopbaan natuurlijk begonnen met Algemene Muzikale Vorming op de muziekschool in Venlo en met enkele jaren les op (elektronisch) orgel. Ik had thuis de Philicorda van Philips, en later een Solina van Nederlandse makelij.

Ik ben ongeveer in 1972 via een korte interne opleiding met blazen begonnen op een korte Besson cornet bij Brassband “Stella Duce” in Venlo, dirigent was Louis Roefs uit Baarlo. In 1974 heb ik met Stella Duce deelgenomen aan de marswedstrijden op het WMC met de mars “Arosa” .

Daarna, eind jaren 70 /begin jaren 80 was ik trompettist (op een lange Yamaha cornet) bij Joekskepél de Beerpiëp in Tegelen, en speelde ik bij salsa band de Moosegang uit Venlo, waarmee we o.a. hebben opgetreden op een van de eerste Zomerparkfeesten in Venlo.

Mijn eerste ervaring met de Tsjechische blaasmuziek was in die periode een niet te vergeten concertreis naar Tsjechië met deelname aan een echt Tsjechisch blaaskapellen festival met de Holtmühler Blaaskapel uit Tegelen.

In de 90’er jaren heb ik tweede, eerste en solo Bugel gespeeld bij de fanfare in Venlo.

Ongeveer vanaf 2000 speel ik als trompettist bij Vastelaoves Ensemble Underste Baove in Venlo, waarbij we met name de oudere vastelaoves stukken in eigen meerstemmige arrangementen uitvoeren.

Momenteel speel ik trompet, bugel en flügelhorn bij harmonie St. Caecilia in Blerick en natuurlijk bij Muzičanka.

Naast trompet en bugel speel ik ook nog wel eens piano (accordeon, keyboard) en ook nog wel eens ergens op een kerkorgel.

Alle gezinsleden maken muziek, mijn echtgenote speelt hoorn, mijn dochters hobo en dwarsfluit en mijn zoons slagwerk en trombone.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Mijn uitdaging is om van elkaar te leren, de lat steeds weer een stukje hoger te leggen en daarmee elkaars plezier te versterken en dat uit te dragen naar ons publiek. Mijn droom is om met het spelen van sublieme meerstemmig gearrangeerde composities, samen van muziek een feest te maken.

Naar boven


Geert

Geert Saris

tenorhorn / bariton / trombone

Woonplaats: Horst

Muzikale loopbaan

Vanaf mijn 9e levensjaar ben ik bij de grote fanfare St. Hubertus in Hegelsom gegaan. Daar ben ik inmiddels ook al zo’n 30 jaar lid van. Het eerste jaar heb ik het geprobeerd op de “cor”, waarna ik naar de bariton ben gegaan, gevolgd door eufonium.

Ik ben jaren lang muzikant geweest bij blaaskapel de Loeketaler. Een van onze hoogtepunten was het jaar 1997. Toen hebben we namelijk de CD “Vur ow” uitgebracht. De bijdrage die ik als muzikant hieraan heb geleverd was het spelen op schuiftrombone en de tuba. Ook heb ik nog een aantal jaren gespeeld  bij de Fidelen Rosentaler, o.l.v. Jos Janssen.

Vanaf 2005 ben ik verhuisd en ben ik in Horst gaan wonen, en ben daar ook lid geworden van de Koninklijke Harmonie. Daar ben ik momenteel ook nog steeds actief lid.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Ik verwacht met Muzičanka met veel lol en plezier lekker muziek te maken.
Groetjes, Geertje tuba

Naar boven


Rob

Rob van Zoggel

tenorhorn / bariton

Woonplaats: Asten

Muzikale loopbaan

In 1974 ben ik begonnen als leerling muzikant bij fanfare Sint Jozef te Someren Heide. Evenals 80% van de overige muzikanten van Someren-Heide van mijn generatie heb ik een interne opleiding genoten bij (ome) Gerrit van Zoggel. Begonnen op de sopraansax, maar al snel overgestapt op bariton. 17 jaar lang met volle teugen genoten van de gezelligheid en de muziek bij “prinselijke” hofkapel “de Bessembloazers”, eveneens uit Someren-Heide.

Na mijn tijdelijke verhuizing naar Maasbree ben ik terecht gekomen in een geweldige club muzikanten met liefde en passie voor de Tsjechische muziek, toen nog genaamd: Dobří Přátelé (Goede vrienden). Daarna in Nederland en daar buiten bekend geworden onder de naam Krajovjanka. 15 geweldig mooie jaren meegemaakt in deze enthousiaste club, samen met Harald op de tenor, onder bezielende leiding van Nicole. Samen met de overige muzikanten en een eveneens fantastische vriendenclub en management hele mooie en vooral gezellige uitstapjes gemaakt naar België, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en met name Tsjechië.

Tussendoor diverse jaren muzikaal leider geweest van mijn oude blaaskapel “de Bessembloazers” en “Ger van Hois” uit de Walsberg.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Ik hoop bij Muzičanka ten eerste dezelfde warmte en sfeer te ervaren welke ik altijd heb mogen ondervinden in de blaasmuziekwereld. Gezelligheid is het allerbelangrijkste, vandaar uit kan je bouwen aan iets moois. De eerste indruk van Muzičanka is wat dat betreft zeer positief. Met de kwaliteiten die er binnen Muzičanka zijn verwacht en hoop ik mijn eigen muzikaal niveau naar een hoger level te kunnen tillen. Hier ga ik dan ook 100% voor.

En hopelijk in de nabije toekomst ook met Muzičanka enkele mooie uitstapjes naar het buitenland als slagroom op de taart.

Naar boven


Ton

Ton Heuvelmans

trompet

Woonplaats: Venlo

Muzikale loopbaan

Als 8 jarige kreeg ik mijn eerste trompet van mijn peetoom welke toen bij harmonie St. Ceacilia in Blerick speelde. Het jaar daarop ben ik bij Drumband de Blerickse Herten gestart en vervolgens ben ik doorgestroomd naar harmonie St. Ceacilia in Blerick. In deze periode behaalde ik mijn A-, B- en C-diploma HaFaBra.

In 1978 heb ik als solo en 1ste trompettist bij De Echtenraayer Muzikanten gespeeld,  met als een van de hoogtepunten de  uitwisseling met blaaskapel Vonicka (Tsjecho-Slowakije) in 1992. Vooraleerst was het de muziek van Ernst Mosch, later trok de Tsjechische muziek meer mijn aandacht. Het temperamentvolle in deze muziek sprak me enorm aan.

Na een periode van twintig jaar werd het wel tijd voor iets nieuws. In 1999 werd kapelke Neet Slech opgericht, wat later een naamsverandering onderging  in blaaskapel Ne Spatny. Ik speelde destijds tot 2006 als 1ste trompettist.

Als gastmuzikant treed ik nog regelmatig op met diverse blaaskapellen uit de regio.

Sinds 2005 ben ik lid van harmonie Fortissimo in Venlo, in welke vereniging ik tot heden nog veel plezier beleef.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Veel plezier hebben in het muziek maken, niet alleen tijdens de repetities maar ook tijdens de optredens. Samen een sterke club vormen en elkaar respecteren in doen en laten.

Naar boven


Ron G.

Ron van der Goes

trompet

Woonplaats:Linne

Muzikale loopbaan

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

 

Naar boven


Bart

Bart Ketelaars

bastrombone

Woonplaats: Geldrop

Muzikale loopbaan

Toen ik 6 jaar was wilde ik heel graag muziek gaan maken, want dat deed mijn vader ook, en dat vond ik toen erg leuk om te zien. Maar helaas was ik te klein voor een schuiftrombone en moest ik op blokfluit beginnen. Dit heb ik 1 muziekles volgehouden, want het was niets voor mij.

Toen ik 10 was heb ik het nog eens geprobeerd, maar deze keer wel direct op de schuif. Mijn lessen kreeg ik toen van Tom Koster. Ik ben toen ook lid geworden van Fanfare Euphonia in Geldrop.

Op mijn 14e ben ik aangeschoven bij Blaasorkest Geldrop, daar mocht ik achterin meespelen met de begeleiding. Na een half jaar kwam Jef Bakermans naar mij toen en vroeg of ik ook tenorhoorn wilde leren spelen. Dat wilde ik wel en zo zat ik iedere zaterdagmiddag te oefenen met Jef.

Van maart 2011 tot maart 2012 heb ik bastrombone in de Talentenschmiede van Guido Henn gespeeld. Dit was een geweldige ervaring, en een plek waar ik veel geleerd heb.

Er zijn enorm veel verschillende soorten blaasmuziek, en ik wilde ze graag allemaal proeven, zo ben ik ook lid geworden van harmonie St. Cecilia uit Oerle, De BigFunBand uit Someren-eind, het Grootkoper Ensemble van de muziekschool in Veldhoven en nu van Blaaskapel Muzičanka.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Ik verwacht van Muzičanka dat ze een gezellige club blijven, en dat we met enorm veel plezier, goed, maar ook gezellig, muziek kunnen maken. En wat ik er tot nu toe van gezien en gehoord heb moet dat geen probleem zijn.

Naar boven


Ron

Ron van den Heuvel

bastuba

Woonplaats: Schaijk

Muzikale loopbaan

Tijdens mijn vierde levensjaar mocht ik als drummertje al meespelen met de drumband in Schaijk, mijn woonplaats. Na een aantal jaren heb ik de trom ingeruild voor een trompet. Op de muziekschool heb ik hiervoor mijn diploma’s gehaald en al snel speelde ik naast bij de plaatselijke fanfare en “De Mukke” als trompettist ook bij o.a. het regionaal symfonieorkest Zuid Nederland en in het orkest van de Veghelse operette. In deze periode heb ik ook wel eens mee mogen spelen met het Brabants Orkest.

Omdat ik een gezin kreeg en een drukke baan, heb ik mijn trompet “aan de wilgen gehangen”. Dat heeft ruim 20 jaar geduurd. In januari 2012 ben ik lid geworden van Blaskapelle Fresia waar in Bastuba ben gaan blazen. Een nieuw instrument en een nieuwe uitdaging!

Als “herintredende muzikant” heb ik mijn oude liefde weer teruggevonden. Naast Blaskapelle Fresia speel ik nu bij Blaasorkest BOG en Muzičanka.

De afgelopen twee jaren heb ik deel uit gemaakt van de Drie Donken Blaaskapel en samen met Peter van Eerd heb ik Pr-acht-ig Böhmisch opgericht. Een kapel die Böhmische muziek speelt in een kleine bezetting.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Ik vind het een uitdaging om met deze jonge collega-muzikanten muziek te spelen. Ik hoop dat we de individuele kwaliteiten kunnen bundelen tot een eigen Muzicanka sound en –stijl en dat we hiermee veel mooie optredens in binnen- en buitenland mogen verzorgen.

Naar boven


Sjraar

Sjraar Janssen

slagwerk

Woonplaats: Hout-Blerick

 

oprichter / bestuurslid

boekingen

Muzikale loopbaan

Mijn muzikale loopbaan ben ik al op 8-jarige leeftijd als slagwerker begonnen. Op ongeveer mijn 15e levensjaar ben ik naar Drumfanfare de Blerickse Herten gegaan.

Hierna kwam er geheel wat anders; ik speelde namelijk 6 jaar als slagwerker bij een top 40 orkest genaamd The Watts, waar eigenlijk het volledige repertoire dat in muziekland bestond gespeeld werd.

Hierna kwam ik terug in de blaasmuziek wereld en wel (als slagwerker natuurlijk) 15 jaar bij de Echtenraayer muzikanten in Blerick.

In Maasbree heb ik ook 8 jaar “gedrumd” bij de Breethaler. Ook ben ik 15 Jaar als slagwerker en kartrekker van Ne-Spatny actief geweest. Dit combineerde ik 8 Jaar lang met Judaska. De laatste 1,5 jaar heb ik de opstart meegemaakt bij Stesti in Boxmeer en verder ben ik vaak gastdrummer bij diverse Blaaskapellen in België en Nederland en sinds 1,5 jaar ben ik bestuurslid/secretaris van de taakgroep blaaskapellen regio Zuid van het KNFM.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Ik heb hoge verwachtingen van blaaskapel Muzičanka, het is spannend om met nieuwe muzikanten aan de slag te gaan. Verder vind ik het erg leuk om met enkele jonge muzikanten te werken die nog weinig of geen ervaring met dit soort muziek hebben. Ook sta ik er van te kijken dat het Frans en mij gelukt is om in heel korte tijd een blaaskapel te formeren. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in  !!!

Naar boven


Stefanie

Stefanie Ramachers

presentatrice

Woonplaats: Blerick

Muzikale loopbaan

In een muzikale familie kom je er bijna niet onderuit om zelf ook iets met muziek te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan: Na eerst een aantal pogingen te hebben gedaan om bugel te spelen (net als mijn moeder) ben ik toch maar hoorn gaan spelen (gelukkig maar!) en als 12-jarige werd ik lid van muziekgezelschap ‘Juliana’ uit Holtum. Ik ben deze fanfare tot op heden trouw gebleven en zet me ook in voor de opleiding en het organiseren van activiteiten om het verenigingsleven springlevend te houden.

Bij deze vereniging heb ik ook Frank (zie boven) leren kennen. Via hem ben ik in aanraking gekomen met Tsjechische blaasmuziek. In eerste instantie was het niet zo ‘mijn ding’, maar sinds we in 2010 in Blerick wonen en we bij Muzičanka betrokken raakten ben ik om. Vooral de levensvreugde die met name in de Mährische muziek zo tot uiting komt vind ik heerlijk. Tel daarbij op de manier waarop de muzikanten van deze kapel dit vertolken en het plaatje is compleet. Ik draag aan dit plaatje graag mijn steentje bij als presentatrice. En, als ik er toch ben, schiet ik ook regelmatig wat mooie plaatjes (zie fotoalbum).

Inmiddels heb ik overigens ook al een paar keer zelf dit genre gespeeld. Ik was, samen met Bart (zie boven) onderdeel van de begeleidingssectie (onderschat nóóit de begeleiding in dit soort muziek!!!) tijdens bijvoorbeeld projecten met Bohumír Kameník en Thomas Zsivkovits met de grote bezetting van het sextet Steinetzki.

 

Wat verwacht ik als muzikant van onze nieuwe club Muzičanka?

Muzicanka is een hele fijne club, zowel muzikaal als sociaal gezien. Ze bestaat uit louter gepassioneerde mensen met het hart op de juiste plaats. Ik hoop dat ze nog vele jaren samen zullen musiceren. Een concertreis zou ik in de toekomst ook wel heel gaaf vinden.

Naar boven